Баща му Пламен Владимиров е обвинен като негов помагачСофийският градски съд

...
Баща му Пламен Владимиров е обвинен като негов помагачСофийският градски съд
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста Орлин Владимиров, обвинен за убийството на жена си

Баща му Пламен Владимиров е обвинен като негов помощник

Софийският градски съд (СГС) отхвърли в петък да освободи от ареста Орлин Владимиров, който е упрекнат за убийството на брачната половинка си Евгения Владимирова в столичния кв. “Лагера ”, осъществено по изключително нечовечен метод преди година.

Защитата на обвинения изиска магистратите да му дефинират по-лека мярка за неотклонение поради дългия интервал, който той прекара до момента зад решетките, написа радио .

Владимиров беше арестуван на 15 ноември предходната година с определение на Софийски градски съд, което по-късно беше доказано от втората инстанция.

В петък съдът не почете молбата му за по-лека мярка, като одобри, че по делото към момента липсват доказателства, които да разколебават обоснованото съмнение, че мъжът е умъртвил брачната половинка си.

По време на съвещанието стана ясно, че досъдебното произвеждане по случая към този момент е в своята крайна фаза и следва внасянето на обвинителен акт в съда. След като това стане факт, делото ще бъде разпределено и планувано за разглеждане всъщност.

Убийството на 33-годишната жена беше осъществено на 13 октомври предходната година в София, само че беше разкрито месец по-късно. Тогава за него бяха арестувани и упрекнати мъжът ѝ Орлин Владимиров и татко му Пламен Владимиров, първият – като палач, а вторият – като негов помощник.

По време на първото разглеждане на ограниченията им за неотклонение двамата заявиха пред съда, че съжаляват за осъщественото. Четири месеца по-късно Владимиров-старши към този момент твърдеше пред магистратите, че не е взел участие в " сговор за осъществяване на незаконни действия " със сина му.

Тогава той беше освободен под " домакински арест "  заради влошеното му здраве – цироза, диабет, проблеми с жлъчката и оперативно отхвърлен анус, поради които отбраната му твърди, че престоят му зад решетките е нетърпим.

На 9 август Софийски градски съд отхвърли да смекчи мярката му за неотлонение, само че втората инстанция почете настояването му, определяйки на 16 август парична гаранция от 5000 лева Основните претекстове на Софийският апелативен съд (САС) бяха, че въпреки да продължава да съществува обосновано съмнение, че Владимиров-старши е направил закононарушението, в което е упрекнат, заплахата да извърши друго, в случай че излезе на независимост, е намаляла.

Освен това САС одобри, че “здравословните недоволства на лицето ” сами по себе си са “достатъчен мотив, с цел да се образува извод за занижена възможност за осъществяване на друго закононарушение ”.

Тогава стана ясно, че при започване на юни Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала нови обвинявания против двамата обвинени. Те към този момент са по най-тежката догадка в Наказателния кодекс, която планува за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, от 20 до 30 години зад решетките, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Орлин Владимиров още веднъж е измамен под отговорност като физически причинител, който е удушил брачната половинка си с няколко пласта домакинско стреч фолио, а татко му Пламен - като помощник, “който съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението посредством препоръки, уточнения, заричане да се даде помощ след действието, премахване на пречки, набиране на средства или по различен метод ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР